Ana Sayfa > Okulumuz Hakkında

Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Telefon : 02826924050
Belgegeçer : 0
Eposta Göndermek için tıklayınız
WEB https://corluahievranmtal.meb.k12.tr
Adres : Zafer Mahallesi Bülent Ecevit Bulvarı No 35/5 Okullar Bölgesi Devlet Hastanesi Yanı Çorlu/Tekirdağ
VİZYON : Her öğrencinin iyi bir üst eğitim kurumuna yerleşmesini ve sosyal becerilerini geliştirmesini, toplumsal ve milli değerleri yaşamasını sağlamak, çocuklarımıza mutlu ve başarılı bireyler olma isteği ve yeteneğini kazandırmaktır.
MİSYON : Büyük düşünebilen ve bunu hayata geçirme çabasında olan, insanların mutluluğunu hedeflemiş, milli ve manevi kültürünü evrensel değerler içinde koruyup geliştiren, bilgiyi etkili ve verimli kullanabilecek, dünya çapında bireyler yetiştiren bir eğitim kurumu olmaktır.
BAŞARILAR : MEB ROBOT YARIŞMASI HIZLI ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİNDE TÜRKİYE 5.CİLİĞİ

Öğretmen :91
Öğrenci :1113
Derslik :40
Çok Amaçlı Salon :1
Spor Salonu :1
Kimya Laboratuvarı :1
Biyoloji Laboratuvarı :1
Fizik Laboratuvarı :2
BT Sınıfı :2
Müzik Sınıfı :2
Resim Sınıfı :2
Kütüphane :3
Kütüphane Kitap Sayısı :462
Revir:1
Öğretim Şekli :Normal
Saatler : 08:20-17:20
Bağlantı : Yok
Yabancı Dil : İngilizce
Isınma : Doğalgaz
Servis : Sözleşmeli servis yoktur.
Ulaşım : Otobüs, kişisel araç
Yerleşim Yeri : Devlet Hastahanesi Yanı
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : 2Km
Kontenjan Bilgileri : 2020-2021 Öğretim Yılı 9.Sınıflar Sınavlı Kontenjan Bilgileri. Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı 60 kontenjan, Elektrik Elektronik Teknolojileri Alanı 30 kontenjan, Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı 30 kontenjan. Sınavsız olarak ise Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı 68 kontenjan, Elektrik Elektronik Teknolojileri Alanı 102 kontenjan, Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı 68 kontenjan, Bilişim Teknolojileri Alanı 102 kontenjan.
Sportif Etkinlikler : Oryantrink il 1.liği, Güreş Türkiye çeyrek finalleri, Halter Türkiye Yarı finalleri
Bilimsel Etkinlikler : Her dönem sınıflar arasında bilimsel yarışmalar, TÜBİTAK Bilim Fuarları, Sektör temsilcisi yetkin kişilerce öğrencilerimize yönelik panel, seminer ve teknik geziler bağlamında fabrika ve iş sahalarını ziyaret.
Proje Çalışmaları : Kurumumuz TOBB ve Milli Eğitim Bakanlığınca İmzalanan Protokol çerçevesinde PROJE OKUL Statüsündedir.Trakya Kalkınma Ajansı ile Kariyerim Mesleki Eğitim Projesi gerçekleştirilmiş, ayrıca yeni bir proje teklife sunulmuştur.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : ERASMUS+ Projesi çerçevesinde yeni nesil vites kutuları ( EDC ) konulu projemiz ile Çekya Ve Romanya hareketlilikleri gerçekleştirilerek öğrencilerimize EUROPASS Sertifikaları verilmiştir.
Diğer Hususlar : FORD LABAORATUVARI, MERCEDES BENZ LABORATUVARI, TREDAŞ YÜKSEK GERİLİM HATTI LABORATUVARI, AB OTOMASYON PLC LABORATUVARI, DENTAŞ AMBALAJ PROTOKOLLERİ İLE SEKTÖREL İŞ BİRLİĞİMİZ DEVAM ETMEKTEDİR. DESTEK VEREN TÜM PAYDAŞLARIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ.
Yazdır :